Søk i denne bloggen

torsdag 6. oktober 2011

SÅ UTROLIG MAGISKT

Aluminium - selve ordet har kanskje ikke den helt store sci-fi klangen, det har heller blitt et litt traust materiale med tiden.

Men det har ikke alltid vært slik. Metallet det finnes mest av på jordas overflate, var magiskt for de som utvant og brukte det på 1800 tallet. Det må ha virket som et materiale fra en fremmed verden.

Et metall som oppførte seg seigt som leire! som ikke ruster!! som man kunne kjevle!!! lett som en fjær!!!! som man kan gjenvinne 100% gang på gang på gang!!!!!

Jo det har vært et internasjonalt eventyr og lille Holmestrand har spilt en stor rolle i dette eventyret. Metallet som engang kostet 5 ganger mer enn gull, er overallt og langt rimeligere den dag idag.

Det skulle bare mangle at vi har et museum som forteller om dette eventyret, fra 1919 til 2011 (Fabrikkene er fortsatt i drift) Veteraner med kanskje 40 år i individuell fartstid i fabrikkene, er innom hver tirsdag og svarer med glede på hvordan ting fungerte før. Vi som jobber her er selvfølgelig tilstede og alltid til tjeneste.

Ta med dere familie, venner, naboer og vilt fremmede hit. Kaffen er gratis, og Holmestrands eneste kino er også inne i lokalene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar